CamBam

Resources => Scripts and Plugins => Topic started by: dh42 on May 23, 2014, 19:27:32 pm

Title: [plugin] Grid manager
Post by: dh42 on May 23, 2014, 19:27:32 pm
Hello,

I just created this little plugin to help to  quickly change the grid step.

Just click on the step value you want and the grid step is immediately changed ; the plugin window can stay opened, and you can also change the step while drawing a polyline (or while other objects drawing)

The item is in the plugins menu.

(http://i57.servimg.com/u/f57/14/07/22/66/gm10.jpg) (http://www.servimg.com/image_preview.php?i=3370&u=14072266)

Grid step are currently fixed, but maybe I'll add a way to edit the value in a further release.

step are 0.10 ; 0.25 ; 0.50 ; 1.00 ; 5.00 for mm (and other except inches)

0.005 ; 0.010 ; 0.025 ; 0.050 ; 0.125 for inches

Feel free to ask me if you want other steps value for inches ; I'm not familiar with this units, and I'm not sure that this settings are the best for inches users  :-[

enjoy
++
David
Title: Re: [plugin] Grid manager
Post by: Bubba on May 23, 2014, 22:06:11 pm
Hi David,
This is nice plugin, but from my experience setting for inch 0.01, 0.10, 0.125, 0.1875, 0.25 would do. If this will be difficult, don't worry about it ;) :D
Title: Re: [plugin] Grid manager
Post by: dave benson on May 23, 2014, 23:26:58 pm
Hi David
Just road tested the plugin on a Win732bit machine works well.
Thx for the effort!.
Dave
Title: Re: [plugin] Grid manager
Post by: dh42 on May 24, 2014, 01:08:32 am
Hi David,
This is nice plugin, but from my experience setting for inch 0.01, 0.10, 0.125, 0.1875, 0.25 would do. If this will be difficult, don't worry about it ;) :D

Hello,

It's done ;)

++
David
Title: Re: [plugin] Grid manager
Post by: Dragonfly on May 24, 2014, 08:17:10 am
A very useful plugin. Thanks.
Title: Re: [plugin] Grid manager
Post by: Bubba on May 24, 2014, 11:04:18 am
Hi David,
This is nice plugin, but from my experience setting for inch 0.01, 0.10, 0.125, 0.1875, 0.25 would do. If this will be difficult, don't worry about it ;) :D

Hello,

It's done ;)

++
David
 


I knew you could do it.. ;) ;D

Thanks David

 
Title: Re: [plugin] Grid manager
Post by: dh42 on June 15, 2015, 18:24:00 pm
Hello,

Updated to Version 1.01 that allow translation.

http://www.atelier-des-fougeres.fr/Cambam/Aide/Plugins/gridmanager.html

++
David
Title: Re: [plugin] Grid manager
Post by: lockie on March 11, 2016, 15:18:01 pm
Hello David.  This is a great plugin. Could I request you change the 0.100 and 0.010 to 0.0625 and 0.03125 as I feel that would be more usefull.  Thank You in advance and keep up the great work you do.
Title: Re: [plugin] Grid manager
Post by: dh42 on March 11, 2016, 15:25:20 pm
Hello,

I'll have a look this WE to add more choices ..  ;)

++
David
Title: Re: [plugin] Grid manager
Post by: EddyCurrent on March 11, 2016, 15:29:23 pm
You could also add at the start for inches 0.015625 then it would start at 1/64th

I used just inches before the UK went decimal (1971) and still use them today sometimes but it was rare to use 1/10ths most people used the 1/8ths system (1/64, 1/32, 1/16, etc.) maybe we had Binary brains ?  ;D
Title: Re: [plugin] Grid manager
Post by: onekk on March 11, 2016, 17:17:33 pm
Not binary brain, but a number of digit different from ten :-D

Some people count in twenty like some french in with 80 is quatre-vingt, but this is more understandable, but you have to be barefoot.

:-D

Regards

Carlo D.
Title: Re: [plugin] Grid manager
Post by: lockie on March 11, 2016, 18:36:24 pm
David we are not looking for more choices [other than the one eddy mentioned] only different choices. THANKS Al
Title: Re: [plugin] Grid manager
Post by: dh42 on March 12, 2016, 22:40:22 pm
Hello

Grid manager updated to 1.02 with the requested values for inches, I also add a shortcut ; Ctrl+Shift+G

http://www.atelier-des-fougeres.fr/Cambam/Aide/Plugins/gridmanager.html

++
David
Title: Re: [plugin] Grid manager
Post by: lockie on March 13, 2016, 04:03:55 am
Thank You very much David you do some fine work for all of us. 
Title: Re: [plugin] Grid manager
Post by: MrMiffy08 on June 19, 2017, 14:12:26 pm
Hey David, a nice tool, and I use it everyday!

What do you think about a flexible input of the grid dimension? I'm often using Cambam for drilling PCBs, and sometimes 0.1mm is too much for corrections on the PCB, so I could go with 0.05 or 0.025 mm. How much work would it be to implement manual inputs? Could you put it on the list? Would be great, thank you!  ;D
Title: Re: [plugin] Grid manager
Post by: dh42 on June 19, 2017, 15:02:19 pm
Hello

Quote
Could you put it on the list?

Done  ;D

++
David