Author Topic: "Snappy", more snap points for CamBam plugin  (Read 40299 times)

Offline lloydsp

  • CNC Jedi
  • *****
  • Posts: 8593
    • View Profile
Re: "Snappy", more snap points for CamBam plugin
« Reply #15 on: August 27, 2017, 20:06:58 pm »
David,
Yes, my system is still XP for the shop.  I don't know (yet) how to rectify the problem.

Eddy,
Thanks!

Lloyd
"Pyro for Fun and Profit for More Than Fifty Years"

Offline dh42

  • Administrator
  • CNC Jedi
  • *****
  • Posts: 6723
    • View Profile
    • Cambam V1.0 French Doc
Re: "Snappy", more snap points for CamBam plugin
« Reply #16 on: August 27, 2017, 20:18:25 pm »
I'll test it on my old PC ;)

Offline dh42

  • Administrator
  • CNC Jedi
  • *****
  • Posts: 6723
    • View Profile
    • Cambam V1.0 French Doc
Re: "Snappy", more snap points for CamBam plugin
« Reply #17 on: August 27, 2017, 20:28:01 pm »
tested with V1 and V0.98 on XP Pro SP3, no problems, works on both

On the XP machine, the Cambam help/about say that the net framework is V 2.0.50727.3655 (2.0.50727.8669 on W7 - 64)

what say CB about your frameworks ?

++
David

Offline lloydsp

  • CNC Jedi
  • *****
  • Posts: 8593
    • View Profile
Re: "Snappy", more snap points for CamBam plugin
« Reply #18 on: August 27, 2017, 20:35:18 pm »
help/about WHERE, David?  I was on the control panel looking at my installs.

My CB help/about reports "Framework Version : 2.0.50727.8761", and that's a later version than what seems to be required!

I'm running .Net Framework 3.5, which is supposed to contain ALL of V2.0...

Lloyd
« Last Edit: August 27, 2017, 20:38:57 pm by lloydsp »
"Pyro for Fun and Profit for More Than Fifty Years"

Offline Bob La Londe

  • CNC Jedi
  • *****
  • Posts: 4186
  • ^ 8.5 pounds on my own hand poured bait.
    • View Profile
    • CNC Molds N Stuff
Re: "Snappy", more snap points for CamBam plugin
« Reply #19 on: August 27, 2017, 20:49:30 pm »
A "show snaps" option would be really cool. 
Getting started on CNC?  In or passing through my area?
If I have the time I'll be glad to show you a little in my shop. 

Some Stuff I Make with CamBam
http://www.CNCMOLDS.com

Offline dh42

  • Administrator
  • CNC Jedi
  • *****
  • Posts: 6723
    • View Profile
    • Cambam V1.0 French Doc
Re: "Snappy", more snap points for CamBam plugin
« Reply #20 on: August 27, 2017, 21:34:42 pm »
Quote
help/about WHERE, David?  I was on the control panel looking at my installs.

The one in Cambam.

Quote
I'm running .Net Framework 3.5, which is supposed to contain ALL of V2.0...

Yep, it's the case, and the plugin use .Net Framework 2.0 (3.5 seems always to appears as 2.0)

++
David

Offline lloydsp

  • CNC Jedi
  • *****
  • Posts: 8593
    • View Profile
Re: "Snappy", more snap points for CamBam plugin
« Reply #21 on: August 27, 2017, 21:38:10 pm »
So???  I'm confused.

I'm running the version of .NET that should support that application, yet it says it was compiled on a "more recent version" than what I'm running now. (???)

Lloy
"Pyro for Fun and Profit for More Than Fifty Years"

Offline dh42

  • Administrator
  • CNC Jedi
  • *****
  • Posts: 6723
    • View Profile
    • Cambam V1.0 French Doc
Re: "Snappy", more snap points for CamBam plugin
« Reply #22 on: August 27, 2017, 21:56:35 pm »
I don't know why it do not works ... it should works !  ??? (my 3.5 net frameworks on XP is older as yours, and that works)


Offline tau

  • Storm Trooper
  • ***
  • Posts: 151
    • View Profile
Re: "Snappy", more snap points for CamBam plugin
« Reply #23 on: August 27, 2017, 22:08:10 pm »
Eddy,

thx for further clarifying what should be seen on my screen, but unfortunately even though i have created all the geometric entities you've shown on your screenshot and the fact that 'snap to objects' is selected, i can't see any snap points highlighted ony my screen.  ???

Even tried disabling and enabling again the 'snap to objects' flag under the 'View' Menu item. Still no visible snap points. ::)

My CB About Dialog says i have Framework Version : 2.0.50727.8762 installed. 

Thx,  Tunc

Offline dh42

  • Administrator
  • CNC Jedi
  • *****
  • Posts: 6723
    • View Profile
    • Cambam V1.0 French Doc
Re: "Snappy", more snap points for CamBam plugin
« Reply #24 on: August 27, 2017, 22:12:20 pm »
Quote
Still no visible snap points.

Snap points are not visible ; The mouse sticks (magnet) on the points when passing over it, exactly as with the built-in snap points.

++
David
« Last Edit: August 27, 2017, 22:47:16 pm by dh42 »

Offline dh42

  • Administrator
  • CNC Jedi
  • *****
  • Posts: 6723
    • View Profile
    • Cambam V1.0 French Doc
Re: "Snappy", more snap points for CamBam plugin
« Reply #25 on: August 27, 2017, 22:38:56 pm »
Re

@Tau: I just add a small video on the website ;)

http://www.atelier-des-fougeres.fr/Cambam/Aide/Plugins/Snappy.html

++
David

Offline lloydsp

  • CNC Jedi
  • *****
  • Posts: 8593
    • View Profile
Re: "Snappy", more snap points for CamBam plugin
« Reply #26 on: August 27, 2017, 23:49:12 pm »
And, just to be clear, both snappy and 'additional snap points' work fine on my 1.0V... but I can't USE 1.0, because of so many incompatibilities with my files.

Lloyd
"Pyro for Fun and Profit for More Than Fifty Years"

Offline dh42

  • Administrator
  • CNC Jedi
  • *****
  • Posts: 6723
    • View Profile
    • Cambam V1.0 French Doc
Re: "Snappy", more snap points for CamBam plugin
« Reply #27 on: August 27, 2017, 23:54:08 pm »
Quote
work fine on my 1.0V

On the same PC ?

++
David

Offline kvom

  • CNC Jedi
  • *****
  • Posts: 1608
    • View Profile
Re: "Snappy", more snap points for CamBam plugin
« Reply #28 on: August 27, 2017, 23:56:13 pm »
Suggestion for an addition.  If two circles or arcs are selected, create snap points for a line tangent to both.

Offline dh42

  • Administrator
  • CNC Jedi
  • *****
  • Posts: 6723
    • View Profile
    • Cambam V1.0 French Doc
Re: "Snappy", more snap points for CamBam plugin
« Reply #29 on: August 28, 2017, 00:01:35 am »
Suggestion for an addition.  If two circles or arcs are selected, create snap points for a line tangent to both.

Hello

Already exists in Draw/plus/tangente ;)

http://www.atelier-des-fougeres.fr/Cambam/Aide/cad/Entities.htm#plus

++
David